Annelotte van Riet

Leergierig, doortastend, persoonlijk en doelgericht zijn woorden die mij typeren. In mijn vak als coach/trainer en procesbegeleider nodig ik mensen graag uit om vanuit verschillende invalshoeken te kijken: naar zichzelf, anderen en de wereld. Ik geniet enorm als er ‘kwartjes vallen’, wanneer er nieuwe inzichten ontstaan waardoor beweging in gang wordt gezet of acceptatie ontstaat. Mijn motto is: ‘Alles mag er zijn. Het is er toch al.’

Mijn achtergrond

Geboren en getogen in een klein dorpje in Gelderland wist ik al snel: ‘Het maakt me niet uit wat ik doe, ik ga in ieder geval naar Amsterdam om daar te studeren’. Ik wilde de wereld ontdekken, het stadse leven ervaren. En zo geschiedde. Dat studiekeuze niet altijd aansluit op een uiteindelijke loopbaan kan ik be-amen uit eigen ervaring. Ik studeerde Bedrijfswetenschappen Finance en begon mijn loopbaan in die richting als management trainee bij een grote bank. Na een aantal jaar in de ‘inhoud’ besloot ik een langer gekoesterde droom te vervullen en psychologie te gaan studeren. Binnen de bank maakte ik een switch naar HR waar ik als Talent Manager van de trainees aan de slag ging. Daarna werkte ik een aantal jaar voor een adviesbureau waar ik verschillende petten op had: die van trainer, (team)coach, adviseur en assessment psycholoog. Sinds 2016 werk ik als zelfstandig ondernemer en verbind ik mij voor opdrachten met bureaus die aansluiten bij wat ik belangrijk vind in mijn werk en opdrachten: samen aan de slag, mijn eigenheid kunnen inbrengen en openheid. Dat vind ik bij bureau YOP. Ik woon samen met mijn vriend Richard en onze dochter Suze.

Mijn missie

Ik heb heel wat geworsteld gedurende de eerste jaren van mijn werkende leven met vragen als: ‘Welke loopbaan past nu echt bij mij? In mijn werk: doe ik het wel eigenlijk wel goed?, ’Hoe zorg ik voor een goede werk-privé balans?’, et cetera. En ik ben dankbaar dat ik in die tijd verschillende goede coaches tegenkwam die een tijdje met mij ‘meeliepen’ en mij hielpen in het vinden van mijn pad. Inmiddels heb ik mijn pad gevonden en werk ik met veel plezier met (young) professionals in  hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Mijn missie is jou dichter bij jouw pad te brengen. Door samen met jou jouw talenten, drijfveren, gedachten, gevoelens en overtuigingen te onderzoeken. Zodat jij een bewuste keuze kunt maken in wat je wilt veranderen en wat je eventueel hebt te accepteren.

Mijn talent

Samen op zoek gaan naar antwoorden op de vragen die bij jou leven gebruikmakend van jouw creativiteit en vindingrijkheid. Dat is wat ik graag doe. Mijn motto ‘Alles mag er zijn, het is er toch al’ betekent dat er in mijn coaching en trainingen ruimte is voor blijheid, lol en luchtigheid en ook voor boosheid, frustratie en verdriet. Het leven heeft nu eenmaal mooie en scherpe kanten én zonder schaduw geen licht. Ik zet die methodes en oefeningen in die aansluiten op jouw vraag: zo werk ik bijvoorbeeld met aandacht (Mindfulness)- en inzichtmeditatie, theory of selves (Transactionele Analyse, Voice Dialogue), visualisaties, rollenspellen en opstellingen met Playmobil. Ook maak ik graag gebruik van ‘hier en nu’ situaties om deze te verbinden met jouw leerproces. Met respect daag ik je uit om een onderzoekende houding aan te nemen en uit je ‘comfortzone’ te stappen.

CV

Klik hier