Camiel Bernaards

Open, laagdrempelig, enthousiast en verbindend. Dat zijn woorden die ik vaak terug krijg van deelnemers aan mijn trainingen maar ook van vrienden. Ik ben een open boek. Door gebruik te maken van deze eigenschap help ik andere dit ook te doen. Laatst zei iemand: “bij Camiel is het moeilijk om niet jezelf te zijn”. Dit maakt mijn trainingen laagdrempelig. Deelnemers voelen zich veilig en kunnen zich ontspannen. Dat zorgt ervoor dat we snel tot de kern komen en aan de slag kunnen met persoonlijke ontwikkeling.

Mijn achtergrond

In mijn jeugd was ik vooral buiten te vinden. Alle sporten die je buiten kan doen hadden mijn aandacht. Na een open dag bij de plaatselijke hockeyclub viel ik voor hockey. Ik bleek er talent voor te hebben en genoot ervan om dit te ontwikkelen. Uiteindelijk speelde ik in het eerste team van Hockeyclub Rotterdam en gaf ik training aan jeugdteams. Door blessures moest ik helaas al op mijn 25e stoppen met hockey. Na mijn studie commerciële economie aan de HES in Rotterdam ging ik werken bij ICM Opleidingen & Trainingen. Daar werd mijn interesse in het trainersvak opnieuw gewekt. Dit keer niet op het hockeyveld maar aan professionals uit het bedrijfsleven. Ik volgde een trainersopleiding en ben aan de slag gegaan als freelance trainer. Sinds 2012 verbind ik mij als freelancer aan trainingsbureaus en opdrachtgevers waar ik mijn talent in kan zetten om bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van (young) professionals.

Mijn missie

Een presentatietraining is een snelkookpan voor persoonlijke ontwikkeling. Je staat namelijk in de schijnwerpers met al je talenten maar ook met je twijfels. Inzicht in deze talenten en twijfels helpen je niet alleen om beter te leren presenteren maar ook bij je persoonlijke groei. Het is mijn missie om (young) professionals te helpen om gebruik te maken van hun eigen unieke talenten en deze verder te ontwikkelen. Zodat ze zichzelf durven zijn voor een groep. Het geheim van een goede spreker is namelijk dat die zoveel mogelijk zichzelf is. Op die manier kan de spreker het publiek overtuigen van de boodschap.

Daarnaast is het mijn missie om bij te dragen aan een prettige samenwerking op de werkvloer. Miscommunicatie kan zorgen voor onbegrip en frustratie tussen collega’s. Hierdoor kan er ontzettend veel energie en creatiekracht verloren gaan. En dat is echt niet nodig. Door inzicht te krijgen in je eigen manier van communiceren, wat het effect daarvan op andere is en wat er nog meer mogelijk is kun je met veel plezier samenwerken.

Mijn talent

Ingewikkelde onderwerpen terug brengen tot de kern. Hiermee help ik professionals die veel van een onderwerp afweten de juiste keuzes te maken in hun presentatie. Relatief moeilijke theorie breng ik terug tot iets praktisch toepasbaars waar ik je de ruimte en veilige omgeving voor geef om daar zelf mee te experimenteren. Deze ervaringen geven (zelf)vertrouwen, inzicht en zin om het in de praktijk te brengen.

CV

Klik hier