Ferry Kruiswijk

Eerlijk, veelzijdig, loyaal, gevoelig, enthousiast, verantwoordelijk, eigenwijs, creatief, sociaal. Dit zijn woorden die mij typeren. Ik ben trainingsacteur en ik heb plezier in het spiegelen van mensen. Samen tot inzichten komen en samen lachen en ons verwonderen over de mens die we zijn, met alle mooie en minder mooie kanten. Er blijft zoveel te ontdekken.

Mijn achtergrond

Op 24 april 1986 werd ik geboren in Heukelum, een klein stadje in een bocht van de Linge in het meest westelijke hoekje van Gelderland. Ik groeide op in een liefdevol gezin als middelste tussen twee zussen. Enigszins braaf volgde ik de mogelijkheden van het kleine dorp en adviezen van mijn omgeving. Zo kwam ik uiteindelijk via ‘verstandige keuzes’ en ‘best passende profiel’ op een technische HBO-opleiding in Den Haag terecht.
Acteren is al vanaf de middelbare school mijn hobby, maar bleef bij een hobby, want een studie in die richting paste immers niet bij mijn profiel. Zo dacht ik; niets bleek minder waar.
Met behulp van een coach en ervaringen binnen stages kwam ik tot het inzicht dat onder een pittig bergje faalangst, het grote verlangen lag om een opleiding tot Docent Theater te gaan volgen. Dit heb ik gedaan en ben met vallen en opstaan de faalangst aangegaan en ben in 2014 afgestudeerd aan de Kunstacademie in Arnhem.
In de tussentijd had ik ontdekt dat mijn verlangen, dat ik had gevoeld, voornamelijk het verlangen was geweest om meer te leven naar mijn hart. De theateropleiding en mijn zoektocht daaromheen heeft me het gereedschap gegeven om mijn gevoeligheid als talent te gaan zien. Dit talent zet ik samen met mijn passie voor acteren en een fascinatie voor het menselijk gedrag met veel plezier in als trainingsacteur.
Ik woon in Arnhem samen met mijn vriendin Mariëlle en onze kat Pip. Een fijne basis van waaruit ik elke dag weer met liefde vertrek naar nieuwe ontdekkingen.

Mijn missie

Ik ben er van overtuigd dat ervaringen dé weg zijn om te leren en te groeien. Met mijn werkzaamheden als trainingsacteur wil ik een ervaring op maat bieden. Een ervaring die het echte leven zo dicht mogelijk nadert, of zelfs wat uitvergroot. Ik hoop dat die ervaring een spiegel is voor de cursist. Een spiegel die confronteert, maar ook ruimte kan bieden en kan relativeren.
Door naast de rol die ik speel zelf open en eerlijk te zijn over wat ik tot nu toe gevonden heb in het leven, wil ik inspireren tot een eigen zoektocht naar ontwikkeling. Ik wil met alle liefde en geduld naar de ander kijken en luisteren en hem of haar verder helpen in zijn zoektocht naar ontwikkeling.
Door zelf kwetsbaar te zijn, wil ik de ander uitnodigen dat ook te zijn. Want het vraagt kwetsbaarheid en durf om oprecht in de spiegel die ik voorhoud te kijken.

Mijn talent

Ik bezit een goed observatievermogen, een gevoeligheid voor sfeer en een brede mensenkennis.
Hiermee weet ik naast de trainer de sfeer van een training te beïnvloeden tot een passend leerklimaat.
Doordat ik mij bescheiden opstel en in staat ben in het moment te reageren, word ik vaak bedankt voor geloofwaardig en echt acteerwerk. Acteerwerk dat past bij de leervraag van YOP

CV

Klik hier