Gidi Heynens

Doortastend, nieuwsgierig, enthousiast en verbindend. Woorden die mij zowel als mens en professional typeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen raakt en organisaties beweegt. Ik word enthousiast als mensen ontdekken wie ze in essentie zijn en wat ze echt willen en dit vervolgens ook weten in te zetten in hun professionele leven. Ik laat mensen en organisaties groeien door talentontwikkeling te verbinden met organisatieontwikkeling.

Mijn achtergrond

Ik zag op 13 januari 1980 het levenslicht. Als oudste uit een gezin van 3 jongens groeide ik op te midden van de Limburgse heuvels. Ik studeerde Bedrijfseconomie en startte mijn carrière als management trainee bij een grote bank. Al snel ontdekte ik dat mijn hart meer bij mensen lag dan bij cijfers. Kort daarop verruilde ik mijn bankiers carrière voor een meer mensgerichte loopbaan. Ik vervulde vervolgens functies als recruiter, learning & development adviseur en teammanager. Ik liet mij omscholen tot psycholoog en studeerde Cumlaude af op het onderwerp de Dertiger in Crisis. Sinds 2010 vervul ik met heel veel plezier de rol van trainer en coach. Ik woon met Maaike (mijn vriendin), Quinn en Mika (mijn kids) in het bosrijke Soest.

Mijn missie

Ik heb me gespecialiseerd in de begeleiding van hoogopgeleide 20/30ers. Ik zie dat Young Professionals succesvol zijn als ze zichzelf zijn en werken vanuit passie en talent. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een zoektocht kan zijn en een ‘worsteling’ met jezelf. In mijn werk kom ik regelmatig Young Professionals tegen die zichzelf aanpassen. Ze hebben torenhoge verwachtingen. Ervaren werkdruk en (keuze)stress en raken uit balans. Vervolgens scoren ze een magere 6 op werkgeluk (bron: Young Professional onderzoek). Mijn professionele missie is dan ook het vergroten van het werkgeluk onder Young Professionals, waardoor Young Professionals kunnen excelleren en organisaties zich duurzaam ontwikkelen. Daar word ik gelukkig van!

Mijn talent

Opdrachten die mij op het lijf zijn geschreven, zijn het ontwikkelen en begeleiden van Trainee- en Talentontwikkel programma’s in organisaties. In het design van een programma ben ik de bruggenbouwer tussen de organisatie uitdagingen en de ontwikkelbehoeften van de deelnemers. Voor mij zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn belangrijkste talent in de begeleiding van programma’s is Young Professionals hun eigen antwoorden te laten vinden door de juiste vragen te stellen. Ik ben doortastend, beschik over een scherp observatievermogen en weet snel tot de kern te komen. Ik werk heel graag met wat er in het hier en nu gebeurt tussen en in mensen. Mijn enthousiasme en energie werken aanstekelijk en zorgen ervoor dat deelnemers snel in beweging komen. Wat ik vaak terug krijg is dat ik begeleid vanuit een open, niet-oordelende houding waardoor deelnemers zich kwetsbaar durven opstellen en zichzelf kunnen zijn Voor mij is dat de basis om jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

CV

Klik hier