De winterjas kan naar zolder en het is tijd om jouw zonnebril tevoorschijn te halen: vandaag is het officieel lente! Het ideale moment om de bezem niet alleen door jouw huis, maar door jouw hele leven te halen.

Bureau YOP deelt met jou hoe je in 5 stappen meer ruimte én geluk in jouw werk en leven kunt ervaren. Hierbij vertalen we de belangrijkste elementen uit de populaire KonMari-opruimmethode naar het dagelijkse leven. In deze blog gaan we verder in op stap 1: Visualiseer jouw einddoel.

 

Door Rianne Hekkema

 

Stap 1: Visualiseer jouw einddoel

Voordat het grote opruimen begint, laat Marie Kondo haar deelnemers in de Netflixserie ‘Tidying up with Marie Kondo’ eerst een voorstelling maken van hun einddoel, zodat zij gemotiveerd en gericht aan de slag gaan. Dit kun je ook heel goed inzetten als kickstart voor het opschonen van jouw leven.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat jouw doel is. Wil jij bijvoorbeeld meer rust in jouw leven creëren? Je vitaler voelen? Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden? Meer plezier in jouw werk ervaren? Of ben je op zoek naar meer zingeving? Maak jouw doel zo helder mogelijk! Vervolgens ga je jouw einddoel visueel maken. Dit kan op 2 manieren:

1) Een visualisatie-oefening:

Ga op een plek zitten waar je niet gestoord wordt. Sluit je ogen en haal een paar keer rustig en diep adem. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat wil ik bereiken?
  • Hoe ziet dit er concreet uit?
  • Hoe voel ik me daar dan bij?
  • Wat levert het mij op?

Merk op wat voor beelden en gevoelens er naar boven komen. Haal nog een paar keer rustig adem en sluit de oefening af.

2) Maak een moodboard:

Je kunt jouw doel ook visueel maken door middel van een moodboard. Voor het creëren van jouw moodboard verzamel je afbeeldingen en teksten die passen bij de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken.

Vervolgens maak je van deze afbeeldingen en teksten een collage. Bepaal zelf of je voor een digitaal moodboard kiest, bijvoorbeeld in Photoshop of op Pinterest, of toch liever ‘old-school’ met papier en lijm aan de slag gaat.

Gedaan? Mooi, dan ben je klaar voor de volgende stap!
Volgende week delen we met jou hoe je op een systematische manier ruimte schept om jouw doel te verwezenlijken door te kiezen voor wat écht belangrijk is.

Gun jij jouw Young Professionals ook meer ruimte en geluk in hun werk en dagelijkse leven? Bureau YOP verzorgt diverse trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Neem even contact met ons op als je geïnteresseerd bent in een van deze trainingen via info@bureauyop.nl