Guusje van Kersbergen

Open, enthousiast, verbindend, positief kritisch en reflectief zijn woorden die bij mij passen, zowel persoonlijk als professioneel. Mensen fascineren mij en ik omring me dan ook in mijn dagelijks leven en binnen mijn werk met veel verschillende mensen waarmee ik de verdieping zoek. Ik word blij als ik zie dat anderen hun talenten en motivatie ontdekken, zelfvertrouwen ontwikkelen en dit uit kunnen en durven dragen. Ik werk graag met Young Professionals omdat daar veel energie zit om te willen ontwikkelen maar daarbij ook veel vraagtekens waarheen en hoe. Omdat ik in dezelfde levensfase zit ervaar ik veel verbinding met Young Professionals en kan ik goed aansluiten bij de leefwereld. Ik werk veel met actieve werkvormen en reflectie waardoor ze ervaren hoe ze een stap verder kunnen komen. Deze actieve manier van leren past zowel bij mij als bij deze doelgroep. Ik help Young Professionals ontdekken, zet ze in hun kracht en begeleid ze in de vaardigheid om krachtig en effectief te communiceren.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een docentenfamilie van vaders en moeders kant. Toch had ik niet direct door wat de link was met mijn talenten en motivatie. Toen ik tijdens een stage voor een verkeerd gekozen studie voor de groep training stond te geven, ontdekte ik mijn passie. Bezig zijn met de ontwikkeling van mensen en mensen enthousiasmeren en activeren om zelf aan de slag te gaan met hun eigen ontwikkeling, daar lag de sleutel. Met een Master Educational Design & Development en een trainersopleiding op zak, train en coach ik veel Young Professionals van persoonlijk leiderschap naar effectieve communicatie. Wel wat anders dan het docentschap maar de appel valt niet ver van de boom ūüėČ Actief zijn is niet alleen binnen mijn trainingen een belangrijke waarde maar ook in mijn persoonlijke leven. Ik beachvolleybal zowel in de zomer als de winter. Daarnaast haal ik elke winter mijn snowboard uit de kast om de bergen af te glijden.¬†Mijn inspiratie haal ik uit mijn reiservaringen, mijn persoonlijke ontwikkeling en de natuur.¬†Als ik op reis ben surf ik graag en beklim ik bergen. Niets maakt me zo gelukkig als op de top van een berg om me heen kijken en de verse berglucht inademen. Mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren heeft mij als mens en trainer verdiept waardoor ik die verdieping ook bij anderen kan activeren.

Mijn missie

Ik geloof in een wereld waarin mensen open, assertief en proactief communiceren vanuit wie ze echt zijn om doelen te bereiken die er echt toe doen. Leren door doen met de focus op persoonlijke kwaliteiten, daar sta ik voor! Ik help mensen een stap verder te komen door te enthousiasmeren, te activeren en te spiegelen. Ik train en coach individuen en groepen in het nemen van persoonlijk leiderschap door eigen kwaliteiten en drijfveren te leren kennen en dat uit te kunnen dragen in contact en samenwerking binnen een professionele context; van persoonlijk leiderschap naar effectieve communicatie.

Mijn talent

Ik¬†enthousiasmeer¬†om te leren, breng levendigheid en cre√ęer betrokkenheid.¬†Ik¬†activeer¬†om uit die veilige comfortzone te komen, verdiep waar nodig en zet mensen in hun kracht.¬†Door gebruik te maken van de werkpraktijk en wat er in het hier en nu gebeurt,¬†spiegel¬†ik gedrag en laat ik mensen ervaren wie ze zijn en hoe ze kunnen groeien.

CV

Klik hier