Mari Plooij

Meer dan 35 jaar begeleid ik leiders in hun rol en de wijze waarop ze hun effectiviteit kunnen versterken en individuen op wie ze zijn en wat ze willen bijdragen. Ik zal de laatste zijn die anderen gaat vertellen wat en hoe ze het moeten doen. Die wijsheid heeft iedereen uiteindelijk zelf, is mijn overtuiging! Ik ben graag de sparringpartner die je erin ondersteunt jouw juiste stappen te maken in het leven. Zodanig dat je vrij bent van de onzekerheden in je hoofd en de meningen van mensen om je heen. Autonoom je eigen pad volgen, in je eigen kracht staan, daar gaat het me om.

Mijn levenscredo

Achter de doornen altijd de roos. Dingen gebeuren in het leven. De grote vraag is hoe jij er mee omgaat. Weten dat je het vervolgens anders wilt is één. De stap maken in jouw goede richting is twee. Daar komt innerlijke moed bij kijken. Op de grote keerpunten in mijn leven zocht ik steeds naar goede coaches; sparringpartners die oordeelvrij konden luisteren en me hielpen mijn zoektocht in goede banen te leiden. Dat gun ik ieder mens: de innerlijke vrijheid om de meest wezenlijke stappen te zetten, op welk gebied dan ook.

Ik ben een verkenner die op zoek is naar de kern; ik zal met je in gesprek gaan en je kritisch en respectvol bevragen. Voor mij is het belangrijk om te weten wat het verhaal achter het verhaal is, wat de rode draden zijn. Daar zitten de sleutels voor verandering.

Mijn doel is dat je scherp krijgt waar het je werkelijk omgaat; wat je essentie is en wat de duurzame oplossing is die hier voor jou bij hoort.

Wat bied ik?

Het belangrijkste is misschien wel mijn levenservaring, op mijn website kun je daar meer over lezen. Ondanks dieptepunten kan ik het leven nog steeds met een knipoog bekijken.

Ik kijk terug op een gevarieerde loopbaan. De eerste tien jaar werkte ik met criminelen bij de reclassering. Daarna had ik meerdere rollen in profitsector. Van HR-adviseur tot IT-manager. Van outsourcingspecialist tot leiderschapscoach. En een aantal jaar was ik facilitator en coach van internationale ING-talenten. Wat bedrijfscultuur met mensen doet snap ik goed en weet hoe ingewikkeld het is om leiding te geven en hoe complex het kan zijn om leiding te krijgen.

Over mijzelf

Ik ben getrouwd met Ilonka. 8 Jaar geleden besloten we om in de rust op te zoeken wonen en verruilden Amsterdam voor het buitengebied van Zutphen. In deze kleine stad voel ik me helemaal thuis. Zutphen heeft namelijk grootstedelijke allures. En er is een krachtig netwerk van gedreven leuke mensen. Vanuit dit netwerk zet ik me vrijwillig in voor een aantal projecten waar ik een wow-gevoel bij heb: ik zit in de stuurgroep www.buddytobuddy.nl: we zijn er voor asielzoekers en koppelen Nederlandse buddy’s aan buitenlandse buddy’s.  Ook participeer ik in de organisatie van een cellofestival waar ik mijn passie voor muziek kwijt kan (www.cellofestivalzutphen.nl ). Die passie leef ik ook uit als recensent van goede muziek via www.bewustzijnonline.nl

CV

Klik hier