Marleen Korten

Hallo, ik ben Marleen Korten (1982) van huis uit Organisatiepsycholoog en sinds 2007 werkzaam als trainer en coach. Eerst vast in dienst en sinds 2018 ben ik zelfstandig trainer en onderdeel van het team van YOP. Mijn manier van werken in training- en coachsessies is ervaringsgericht, waarbij ik het belangrijk vind dat je het geleerde meteen de volgende dag op je werk kan toepassen. Ik combineer diepgang met luchtigheid en kan met humor en confrontatie de juiste snaar raken. Klanten en deelnemers ervaren mij als enthousiasmerend, toegankelijk, pragmatisch en iemand die hen spiegelt.

Mijn achtergrond

Tijdens de laatste fase van mijn bachelor waarbij ik rechten en psychologie studeerde heb ik uiteindelijk gekozen om de focus op de ‘mens’ te leggen. Het werd Organisatie Pyschologie! Tijdens mijn studie genoot ik ervan dat er niet één waarheid is, maar dat het gaat om te ontdekken wat mensen beweegt, waarom ze doen wat ze doen. Ik ben na mijn studie eigenlijk meteen mijn droombaan ingerold: trainer en coach. Eerst bij de Baak, en later bij Schouten & Nelissen. De afgelopen 12 jaar heb ik me gespecialiseerd in het werken met Young Professionals, Assertiviteit, Vitaliteit en Coaching. Ik houd erg van afwisseling in mijn werk en heb altijd voor verschillende branches en doelgroepen gewerkt. Afwisseling betekent voor mij ook dat ik niet altijd in een trainingsruimte train, maar dat de natuur ook een omgeving is die ter inspiratie kan dienen én een plek is waar geleerd kan worden. Ik ben op mijn best in langere trajecten waarbij deelnemers de kans krijgen om hun persoonlijke effectiviteit onder de loep te nemen. Leren gebeurt wat mij betreft niet alleen tijdens de fysieke bijeenkomsten, maar met name op de werkplek. Ik maak dan ook gebruik van verschillende interventies om dit te stimuleren. Ik woon in hartje Utrecht met Has en mijn twee zoontjes. In het weekend komen de twee kinderen van mijn vriend er nog gezellig bij.

Mijn missie

Mijn drijfveer is om mensen in beweging te krijgen. Ik vind het belangrijk dat mensen doorkrijgen wat hun gewoontepatronen zijn, in hun denken, doen én voelen. Het doorbreken van niet-effectieve gewoontepatronen en ontdekken wat je écht wilt, vind ik bijna magisch! Ik geniet er echt van om mensen te begeleiden hier stappen in te zetten en te stimuleren krachtige keuzes te maken in werk en leven.

Mijn talent

Mijn belangrijkste talent is dat ik laagdrempelig ben en dat deelnemers zich snel veilig voelen. Wat mij betreft is dat voorwaarde om te kunnen en durven leren. Ik durf te confronteren, maar dat is wel vanuit respect voor de ander en met focus op zijn/haar leerdoel.

Wat ik vaak terug krijg: Marleen heeft een hele positieve energie, heeft een mooie combinatie van diepgang en speelsheid en weet de vinger op de zere plek te leggen.

CV

Klik hier