Myrthe Frederix

Mezelf in een paar woorden omschrijven komt ongeveer neer op: EnergiekWarm, InvoelendBetrokken en Spontaan. Ik word blij als ik me kan verbinden met alles om me heen; mensen, de natuur, kortom de omgeving. Ik voel de sfeer in een ruimte vaak goed aan en vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom doe ik ook zo graag wat ik doe: mensen ondersteunen om tot bloei te komen. Voor mij betekent dat dat je inzicht krijgt in waar je hart sneller van gaat kloppen, én, niet onbelangrijk, hoe je hier praktische stappen in kunt zetten. Of ik dit nu doe middels trainen, coachen of gewoon door te brainstormen; persoonlijke ontwikkeling is altijd het thema!

Mijn achtergrond

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in het mooie Limburg, met mijn gezin bestaande uit ouders en oudere broer en zus. Toen ik 18 was stond ik te popelen om naar ‘de grote stad’ te gaan, geen twijfel over mogelijk; dat was Amsterdam! Hier woon ik nu nog steeds met veel plezier.

In mijn studiejaren was er enerzijds psychologie wat me razend interesseerde, en anderzijds trok kunstgeschiedenis me aan. Uiteindelijk heb ik tijdens de masterfase de knoop doorgehakt en ben ik met mijn master in training & development definitief de kant van psychologie opgegaan. Ik heb bij verschillende organisaties als trainer gewerkt. Hier hield ik me vooral bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van trainingsprogramma’s, afgestemd op afwisselende doelgroepen. De afgelopen jaren heb ik me naast het begeleiden van groepen ook steeds verder ontwikkeld in 1 op 1 coaching. Ik merk dat je in een aantal gesprekken al zoveel kan bereiken en dat mensen zelf vaak verbaasd zijn over wat ze allemaal in huis blijken te hebben. Tot slot ben ik mindfulnesstrainer. In tegenstelling tot wat men vaak denkt is mindfulness een hele praktische en heldere manier om effectiever om te gaan met werk, stress, jezelf en anderen. Uit onderzoek blijkt niet voor niets dat je er flexibeler, creatiever, efficiënter en empathischer van wordt en dat het samenwerking en geheugen bevordert.

Mijn missie

Ik weet hoe lastig het kan zijn om je draai te vinden in het werkende leven. Als young professional is het niet alleen lastig om erachter te komen hoe het werkende leven precies gaat, maar ben je ook bezig met allerlei vragen zoals ‘wat past echt bij mij’? Op welke plek kom ik het best tot mijn recht? Hoe vind ik balans tussen uitdaging, betekenisgeving en werkomgeving? Dit zijn vragen waar ik zelf ook mee geworsteld heb. Ik ben er achter gekomen dat het heel belangrijk is om naar je gevoel te blijven luisteren en keuzes te maken voor jezelf en niet voor anderen. In een tijd waarin we ons zo vaak met anderen vergelijken en de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn is dit geen simpele klus. Het goede nieuws is echter dat je het niet alleen hoeft te doen. Je kan leren hoe je effectief kunt werken, ontdekken wat goed bij je past, en tot slot; leren hoe om te gaan met stress en tegenslag. Want ook dat hoort er gewoon bij. Het hoeft je niet tegen te houden om een waardevol (werk)leven te leiden! Het is mijn missie om (young) professionals over drempels heen te laten stappen en de beweging te maken richting hun werkgeluk.

Mijn talent

Door mijn uitgebreide ervaring als trainer kan ik snel en creatief een vraag vertalen naar een trainingsprogramma. Door mijn nieuwsgierige en open houding ga ik op onderzoek uit met de persoon of groep tegenover me. Ik krijg vaak terug dat ik een veilige sfeer neerzet, waardoor we tot de kern kunnen komen. In de begeleiding focus ik me eerst op verbinding en werk ik daarna verder aan een praktisch resultaat waar je zelf echt mee verder kan. Ik zwengel dus aan wat je zelf al in huis hebt!

CV

Klik hier