Niels Horeman

Sensitief en bereid tot contact. Open, gedreven, geaard en een snelle denker.

Mijn Missie

Ik hou ervan mensen bij zichzelf en elkaar te brengen, hier en nu. Daar liggen de vragen, zo ontstaat verbinding en uiteindelijk een verhoogd bewustzijn over waar jij op dit moment staat. Het doel is persoonlijk leiderschap. Ik gebruik vaak het lichaam als instrument tot bewustwording en communicatie. Onbewuste processen komen aan het licht via oefeningen, spel, of ontregeling.

Mijn Visie

Ik ervaar mijn bestaan als een oefening in de kunst van het leven, van dag tot dag, in de grote en kleine dingen. Als acteur betekent dat: mens zijn. Als trainer en coach: mens zijn voor anderen. Ik werk vanuit gelijkwaardigheid, want door mijn hand uit te steken ontwikkel ik ook mijzelf. En vanuit hartelijkheid, het is op menselijke maat. Ik geloof in de kracht van contact, om te beginnen met jezelf. Empatisch leiderschap begint bij zelfmanagement. Via inzicht in proces en behoeften, richten we ons opnieuw op het resultaat. Vanuit innerlijkheid, niet vanuit wat van je verwacht wordt. Zodoende ontstaat integratie van wie je bent met wat je doet: you profit from purpose.

Mijn Talent

Het is inspirerend om mensen te begeleiden bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dat is vaak een onbewust proces. Ik word aangetrokken door wat ik niet begrijp, maar wat me raakt. Dat kan muziek zijn, een blik, of mijn vrouw ;-).  Door mijn sensitiviteit en bereidheid om mijzelf in te zetten, verhoog ik ons bewustzijn van dat moment. Dat contact is bevrijdend. Of confronterend. Of helend. Precies zoals een goeie grap. Het vraagt gevoeligheid, veel luisteren met hoofd en hart, de context begrijpen en soms lang serieus zijn. Door ze in te zetten, blijf ik deze kwaliteiten ontwikkelen. Door dicht bij mijzelf te blijven, breng ik de ander ook dichter bij zichzelf. Ook het niet-weten krijgt de plaats die het verdient.

In de Psychofysieke Stiltetraining die ik geef is er veel ruimte om dat gebied van niet-weten samen te ervaren. Want om vooruit te komen, moeten we eerst naar achteren gaan. Mijn uitgangspunt is dat kwetsbaarheid meer oplevert dan controle.

Mijn achtergrond

In 1973 kom ik in Haarlem ter wereld. Vervolgens veel verhuizen, waardoor ik mij makkelijk aanpas. Op het gymnasium combineer ik studie, sport, muziek, theater en een sociaal leven in een puberale mix van kattenkwaad en practical jokes. Op de kunstacademie leer ik kijken en luisteren. De rode draad in  25 jaar theater is mijn ontwikkeling van conceptueel denken naar fysieke ervaring. Gedurende 25 jaar honkbal op hoog niveau heb ik veel gewonnen, door leren te verliezen. Vandaar mijn motto: “It’s not whether you win or lose, it’s how you play the game.” Daarnaast zet ik mijn expertise al 15 jaar in bij communicatietrainingen in het bedrijfsleven, als rollenspelacteur en trainer. Zodoende verdiep ik mij in gedrag, verbeelding en onbewuste processen. Samenwonend en wil graag vader worden.

Mijn Droom

Ik wil dat het normaal wordt om bij je gevoel en diepere behoeftes stil te staan, en de belangrijke keuzes in je leven te laten beïnvloeden door je hart. Dat we een taal ontwikkelen om daarover te communiceren, misschien wel zonder woorden. Dat we de moed krijgen om onze keuzes daarop te baseren en onszelf daarmee te definiëren.

 

Tags

authenticiteit, bewustwording, contact, communicatie, congruentie, echtheid, empathie, energie, ervaring, gedrag, growth mindset, hart, inleving, intuïtie, fysiek, kwetsbaarheid, spel, samenwerking, plezier, uitwisseling, vaardigheden, ziel.

 

Ik hou van

bomen, huskies, wind, mijn familie, ontregeling, vuur, gooien, verwondering, zwemmen, samen iets creëren, eten, dansen, onderzoek, de lach van mijn vrouw, rozijnen, buizerds langs de kant van de weg, vragen, struikelen.

CV

Klik hier