Over Bureau YOP

Onze Why

Wij geloven in werkgeluk als business model. Gelukkige medewerkers maken meer impact en presteren beter. Onze missie is het optimaliseren van het werkgeluk van Young Professionals. Hiermee dragen we bij aan duurzame groei en ontwikkeling van Young Professionals en Organisaties.

Waarom werkgeluk?

Uit het jaarlijkse Young Professional onderzoek blijkt dat werkgeluk de belangrijkste werkbehoefte voor Young Professionals is (Bron: Young Professional onderzoek 2015). We zien ook dat Young Professionals in loondienst zichzelf maar een magere 6 scoren op werkgeluk. Er bestaat dus een groot verschil tussen wens en realiteit.
Bureau YOP draagt bij aan het verkleinen van deze werkgeluk-gap.

Binnen organisaties zien we vaak dat op deze werkgelukbehoefte nog slecht wordt ingespeeld. Met als gevolg ontevreden Young Professionals die vroegtijdig de organisatie verlaten. Gelukkig ontmoeten we ook steeds meer bedrijven die investeren in werkgeluk en dit zien als een belangrijke strategische keuze. Uit onderzoek blijkt dan ook dat elke euro die geïnvesteerd wordt in organisatie- en werknemersgeluk, zich 5 keer terugbetaalt (Rath en Harter, 2010).  Bovendien toont onderzoek uit de Positieve Psychologie aan dat gelukkige medewerkers:

  • 31% productiever zijn
  • 27% minder ziek zijn
  • 12% meer winst
  • 12% meer service en dienstverlening verlenen
  • 300% creatiever zijn
  • 69% minder verloop laten zien

Onze How

Faciliteren van werkgeluk

Enerzijds faciliteren we Young Professionals bij het vergroten van zijn werkgeluk en impact in de organisatie d.m.v. talentontwikkelprogramma’s, trainingen, workshops en coaching. Anderzijds adviseren we organisaties bij het faciliteren van een gelukkige werkomgeving.

Verbinden van talentontwikkeling met organisatie ontwikkeling

Wij geloven dat talent- en organisatieontwikkeling onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar.  In onze talentprogramma’s maken we daarom altijd de verbinding tussen persoonlijke-, professionele- en organisatieontwikkeling.

Door te investeren in talentontwikkeling ontstaan inspirerende en menselijke organisaties die een magnetische werking hebben op zowel klanten als medewerkers.

Onze What

Bureau YOP biedt 4 verschillende soorten diensten aan, te weten:

  1. Talentontwikkelprogramma’s Lees Meer
  2. Workshops & trainingen Lees Meer
  3. Coaching Lees Meer
  4. Advies Lees Meer

Onze Aanpak

Onze Bedrijfsfilm