Rianne Hekkema

Open, enthousiast, empathisch, analytisch, gedreven en consciëntieus zijn woorden die bij mij passen. Ik word enthousiast van alles wat te maken heeft met (persoonlijke) ontwikkeling. Zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven kijk ik dan ook graag op wat voor manier ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, organisaties en mijzelf. Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden en houd ervan om patronen te ontdekken, overzicht te creëren, vragen te stellen en mee te denken. Als YOP Support Manager kan ik mijn liefde voor organiseren, communiceren en structureren kwijt en haal ik veel voldoening uit het ondersteunen van anderen. Daarnaast krijg ik bij Bureau YOP de kans om mijn ambities op het gebied van het ontwikkelen van trainingsprogramma’s te onderzoeken en in praktijk te brengen.

Mijn achtergrond

Ik heb het altijd interessant gevonden om mij te verdiepen in wat iemand bezighoudt en beweegt. Als muziektheaterperformer vond ik het heerlijk om ‘in de huid’ van een ander te kruipen: mij in te leven in een situatie, de verbinding te leggen met mijzelf en hier vervolgens uiting aan te geven. Als zang-, stem- en presentatiecoach haalde ik vooral voldoening uit de verbinding leggen tussen iemands persoonlijkheid en zijn/haar manier van communiceren. Hierbij was het van belang, dat iemand zich kwetsbaar en open op durfde te stellen en bereid was om een stukje van zichzelf te delen. Het volgen van een opleiding tot coach was voor mij dan ook een logische stap om mijn kennis en vaardigheden op dit gebied te vergroten.

Tijdens het volgen van deze coachingsopleiding durfde ik steeds meer toe te geven, dat ik mij – ondanks de vele pogingen om dit te veranderen- al een tijd niet meer gelukkig voelde op het podium. Na mij jarenlang volledig op mijn muziektheatercarrière gericht te hebben, koos ik ervoor om weer te gaan zingen voor mijn plezier en niet meer beroepsmatig. Wat een bevrijding!

Vanaf dat moment ben ik mij gaan oriënteren op een nieuwe loopbaan. Als performer was ik altijd al veel bezig met persoonlijke groei en het optimaliseren van mijn gezondheid. Enerzijds omdat dit mijn interesse had, anderzijds omdat het noodzakelijk was om mijn ‘instrument’ goed te onderhouden. Door de coachingsopleiding werd dit vuurtje nog eens extra aangewakkerd. Het coachen vond ik mooi om te doen, maar ik werd nog enthousiaster van het proces eromheen. Het lezen van boeken over gedragskunde en diverse werkmethodes, hierover spreken met mijn collega’s en deze inzichten vervolgens omzetten naar een (nieuwe) werkvorm om daar na afloop weer op te reflecteren. Dit is dan ook waar ik mij op wil richten: het analyseren, onderzoeken en ontwikkelen van trainingsprogramma’s en methodes gericht op persoonlijk leiderschap, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Bureau YOP de kans krijg om hier stap voor stap naartoe te groeien.

Mijn missie

Ik wil mensen stimuleren om meer te handelen en communiceren vanuit wat bij hen past. Om te ontdekken en te laten zien wie ze zijn, waar hun behoeftes liggen en wat ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Om te geloven in hun talenten en vaardigheden, maar ook open te zijn over misstappen, twijfels en angsten. Kortom: om zichzelf te durven en kunnen zijn en vanuit hier verder te groeien.

Mijn talent

Een belangrijk talent voor mijn werk bij Bureau YOP is dat ik, door mijn inlevingsvermogen en analyserend vermogen, snel aanvoel waar behoefte aan is en dit vervolgens omzet tot een concrete actie of een plan. Daarnaast krijg ik vaak terug dat mensen zich snel prettig en veilig bij mij voelen, waardoor ze zich open durven stellen en gemakkelijk met mij communiceren. Ik kan volledig opgaan in details (en hier ontzettend van genieten), maar weet ook wanneer er spijkers met koppen moeten worden geslagen en het behouden van overzicht belangrijk is. Tot slot zorgt de combinatie van mijn gedrevenheid en enthousiasme ervoor dat ik zelf ook voortdurend in ontwikkeling blijf en dat ik graag kijk waar en hoe ik dit vanuit betrokkenheid in kan zetten om een bijdrage te leveren.

CV

Klik hier