Rosalie Met

Ik ben een spontaan, oprecht, enthousiast en humorvol persoon. Ik ben gek op beweging.
In een dynamische omgeving ben ik op mijn best. Ik houd ervan om anderen te motiveren en te enthousiasmeren. Ik kan goed schakelen tussen verschillende mensen. Ik ben een sfeermaker en ik breng positieve energie. Lachen is voor mij hetzelfde als ademhalen. Ik vind het mooi om YOung Professionals (YOP) te begeleiden bij het ontdekken van hun talent. Ik laat mensen en organisaties groeien door talentontwikkeling te verbinden met organisatieontwikkeling.

Mijn achtergrond

Ik ben een zondagskind en kom uit een gezin met drie kinderen. Zelf ben ik ook moeder van drie kinderen (David, Lucie en Amélie), mijn man heet Roderik. We wonen met ons gezin in Utrecht. Elk gezinslid heeft zijn eigen identiteit. Eén karaktertrek hebben we allemaal: tomeloze energie! Verschillende takken van werksport heb ik beoefend met vallen en opstaan. Eén sport bevalt mij het beste: MENSEN! Het liefste zit ik op Schiphol op een bankje te kijken naar mensen die komen en gaan. Het is de dynamiek, het in beweging zijn wat mij aantrekt. Tijdens mijn studie Rechten heb ik ook gevlogen als stewardess. Heerlijk vond ik het om verschillende culturen te proeven en steeds een andere crew om mij heen te hebben. Te zien hoe mensen met elkaar om gingen en welk effect dit had. In een later stadium van mijn carrière was ik jurist bij Sara Lee. Ook daar hield ik mij het liefst bezig met het observeren van groepsprocessen. In vergaderingen was ik meer bezig met het proces dan met de inhoud van de vergadering. Hierin ontdekte ik een belangrijk talent van mezelf: het zien van wat er zich in en tussen mensen afspeelt. En zo heb ik bewust gekozen voor het trainersvak en benut ik mijn talent maximaal. De afgelopen 7 jaar heb ik gewerkt als trainer en coach bij een Training & Organisatieadviesbureau en heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van professionals in hun werk.

Mijn missie

Mijn drijfveer is om mensen blij te maken door bij te dragen aan hun ontwikkeling. Dit doe ik door met respect en zonder oordeel echt en oprecht naar mensen te luisteren en zuiver terug te geven wat ik ervaar. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf ben en dat de mensen die ik train en coach ook zichzelf mogen en kunnen zijn. Dit is wat mij betreft voorwaarde om persoonlijk en professioneel te groeien. Met bureau YOP wil ik de YOP-waarde vergroten. Als YOP namelijk op de juiste plek zit, gaat het werk vanzelf. Mijn professionele missie is dan ook het vergroten van het werkgeluk van Young Professionals, waardoor Young Professionals kunnen excelleren en organisaties zich duurzaam ontwikkelen.

Mijn talent

Met YOP kan ik lezen en schrijven. We kunnen elkaar de hand schudden qua frisse energie, enthousiasme en fanatisme. Ik ben nieuwsgierig, open, en oplossingsgericht.

Mijn belangrijkste talent in de begeleiding van Young Professionals is mijn scherpe (non-verbale) observatievermogen en exact voelen wat er nodig is om deze groep in beweging te krijgen. Hierbij creëer ik snel veiligheid door ook zelf persoonlijk te onthullen.

Wat ik vaak terug krijg: Rosalie maakt intens contact en kan met humor mensen, naast kennis ook nog de nodige persoonlijke feedback overbrengen. Ze heeft veel energie, heeft een enorme drive en is ontwapenend.

CV

Klik hier