Tim Colijn

Vrolijk & verbindend en ook kritisch en confronterend. Verbinden van mensen aan hun omgeving, van ambities aan doelen, van mensen aan elkaar. Maar verbinden alleen is niet voldoende, het (leren) confronteren is minstens zo waardevol. Confronteren op ideeën, op gedrag en het effect daarvan. Mens en organisatie zijn twee kanten van dezelfde munt, je kan ze wel los van elkaar bestuderen maar niet los van elkaar zien. Ik gebruik een mensgerichte benadering om organisaties te helpen groeien en een organisatie gerichte benadering om mensen te helpen groeien. En uiteraard ook omgekeerd. Het bij elkaar brengen van beide benaderingen daar word ik vrolijk van en ben ik goed in.

Mijn achtergrond

Net vader geworden besef ik mij weer eens goed hoe belangrijk mensen voor mij zijn. Ik heb veel gereisd en veel van de wereld gezien. Tussen verschillende culturen geleefd en verschillende talen leren spreken. Toch ben ik eerst economie gaan studeren. Daar merkte ik dat mijn gedachte telkens uitgingen naar de mensen. Direct na mijn propedeuse heb ik die mensen weer opgezocht en ben ik geswitcht naar psychologie. Deze combinatie van mens en omgeving ben ik altijd blijven opzoeken. Eerst als organisatie psycholoog gericht op leiderschapsontwikkeling, daarna als trainer en facilitator. Het trainen van kennis en vaardigheden gericht op beïnvloeden, leiderschap, en samenwerken. Daarnaast het faciliteren van processen in organisaties. Het laatste geeft mij de mogelijkheid om ideeën en theorieën in te zetten en te toetsen in de praktijk en ervaring op te doen die ik vervolgens gebruik om trainingen nog pakkender en persoonlijker te maken.

Naast mijn werk ben ik mij (mentaal) aan het voorbereiden op mijn eerste triathlon, en doe ik veel (extreme) sporten als kickboksen, toerskiën, kite-surfen en duiken. Al moet ik toegeven dat ik mijn dochter even de meeste aandacht geef.

Mijn missie

Ik geloof dat mensen het verschil maken in de mate van succes van elke onderneming. De organisatie kan hen daarin ondersteunen of belemmeren. Leiderschap en samenwerken zijn mijn middelen om mens en organisatie zo aan elkaar te verbinden dat ze elkaar versterken. Om dit te bereiken geef ik trainingen, begeleid ik teams in complexe processen en coach ik leidinggevenden & young professionals (on-the-job).

Mijn talent

“Antwoorden hebben een houdbaarheidsdatum, Vragen zijn eeuwig”. Als Young Professional heb je veelvuldig geleerd om de juiste antwoorden te geven, mijn talent is het laten vinden van de juiste vragen en van de beste tijd om ze te gaan stellen. Leer de grenzen kennen van wat je weet en kan, en wanneer dat nuttig is en ook vooral wanneer niet. Door het (ver)kennen van je grenzen kan je ze gaan verleggen.

CV

Klik hier