Véronique Willems-van den Hurk

Verbindend, puur, enthousiast en kritisch.. Dit zijn woorden die mij zowel als mens (en dus ook als professional) typeren. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen in beweging brengt. Voor mij zijn organisaties mensen. Via de mens wil ik bijdrage aan de groei van de organisatie, want zij maken immers het verschil voor mij. Ik ondersteun graag (Young) professionals in het ontwikkelen van focus en aandacht te hebben voor wie zij in essentie zijn.

Mijn achtergrond

Vanaf mijn 16e had ik een duidelijk focus: ik ga faalangsttrainingen geven! Een eerste loopbaanrichting die logisch was kijkend naar mijn eigen verleden. Juist daarom waarschijnlijk een sterke drijfveer om heel goed te worden in wat ik doe en optimaal iets te betekenen voor de ander. Ik studeerde Opleidingskunde / Pedagogiek en startte mijn loopbaan al vroeg naast mijn opleiding. Vervolgens ging mijn loopbaanontwikkeling hard, na trainer werd ik HRM-adviseur en ging ik later aan de slag als trainer / adviseur bij GITP. Daar was ik o.a. verantwoordelijk voor een aantal mooie talentprogramma’s zoals het Essent International Traineeprogramma en als ‘leading trainer’ betrokken bij het Young Capital Program van Imtech. De geboorte van onze twee meiden maakte dat ik drie jaar een ‘pas op de plaats heb gezet’ wat betreft het adviseurschap en ik als docent anderen het vak van trainen / coachen / opleidingsadvies leerde. Inmiddels ben ik een tijd als zelfstandig ondernemer aan de slag. De afgelopen jaren heb ik in mijn proces steeds beter geleerd om mijn eigen weg te bewandelen en keuzes te maken die passen bij wie ik ben als mens en waar ik voor sta als professional. Het oprichten van Professional Focus is hiervan een mooi voorbeeld.
Ik woon samen met mijn man Bob en dochters Myrthe en Nienke in het mooie Zaltbommel.

Mijn missie

Ik wil een voorbeeld zijn voor professionals voor wat betreft het nemen van eigenaarschap voor je vak. Te meer omdat ik zelf op en top professional ben: Kritisch, leergierig en ik herken de enorme loyaliteit voor klanten.

Ik ga voor co-creatie en werk dan ook nauw samen met verschillende partijen in de organisatie, waaronder HR en management / directie. Ik sluit optimaal aan bij het werk en de te behalen (gezamenlijke) resultaten. Professionals willen volgens mij altijd worden uitgedaagd als het gaat over hun vakmanschap. Als ze eenmaal zelf in beweging zijn, is enkel bijsturen nodig.

In plaats van een aanbod met kant-en-klare trainingen kies ik ervoor om de expertise en kennis zoveel mogelijk uit de deelnemers zelf te halen. “Kracht van binnenuit”, dat is mijn motto. Hierdoor voeg ik enkel toe wat nodig is. Volgens mij weten professionals zelf als geen ander wat ze nodig hebben. Zo creëer ik samen met klanten een leeromgeving die verbindt en stimuleert tot excelleren.

Mijn talent

Door mijn achtergrond en de diverse rollen die ik het vervuld kan ik heel goed aansluiten bij datgene wat er nodig is. Ik ben kritisch en zoek continu naar optimale aansluiting bij datgene wat nodig is. Ik ben flexibel, sluit makkelijk aan en voeg toe wat nodig is. Ik heb weinig last van mijn ego, waardoor ik ook écht in staat ben om de professional de ruimte te geven die hij/zij nodig heeft. De talenten van de ander stel ik centraal. Ik laat mensen schitteren en geniet daar zelf op de achtergrond van mee…
Wat ik graag terugkrijg van klanten is dat onze gezamenlijke ontmoeting erg waardevol was. Dan schitter ik.

CV

Klik hier