13 feb 2018

In deze blog laten we zien hoe je jouw werkgeluk kunt optimaliseren door het vergroten van jouw (zelf) vertrouwen. Deze blog maakt deel uit van een reeks van 10. In elke blog staan we stil bij een andere sleutel voor het optimaliseren van jouw werkgeluk. 

Ons zelfvertrouwen en ons vermogen om te gaan met onverwachte uitdagingen van het leven maken het mogelijk om te leren, ons aan te passen en optimistisch naar de toekomst te kijken. Dit helpt ons om weerbaarder te worden en stelt ons in staat om te gaan met de veranderingen op het werk.

Een van de grootste belemmeringen om echt gelukkig te zijn in je werk, heeft te maken met je mindset: de mate waarin je positief/negatief denkt over jezelf en jouw (werk)omgeving. Mensen met een positieve mindset handelen vanuit vertrouwen, denken in oplossingen, laten zich niet leiden door angst en zijn gelukkiger.

In onze praktijk komen we veel Young Professionals tegen die zichzelf onnodig en onbewust saboteren met allerlei belemmerende overtuigingen. Hierdoor boeten ze in op zelfvertrouwen en ervaren ze minder geluk in hun werk. Hieronder vind je de 10 meest gehoorde belemmerende overtuigingen die we in onze praktijk tegen komen:

Hoe kom je nu af van die belemmerende gedachten?

Het belangrijkste is dat je ze bij jezelf leert herkennen en dat je weet wanneer je er door getriggerd wordt. Formuleer vervolgens tegenovergestelde positieve en helpende affirmaties.

Het voert te ver in deze blog om dit in detail uit te leggen, maar als je hier meer over wilt lezen, dan verwijzen wij graag naar Louise Hays. Zij is de grondlegger voor het omdraaien van belemmerende gedachten in positieve affirmaties.

Wat wij coachees ook wel eens adviseren om een positieve mindset te vergroten, is om elke dag op te schrijven waar je dankbaar of trots op bent. Zo train je je positieve aandachtspier en groeit je positieve mindset.

We hopen dat deze blog je inspireert om concreet aan de slag te gaan met de sleutel vertrouwen. Ben je benieuwd naar de andere 9 sleutels en hoe je deze kunt inzetten voor het optimaliseren van jouw werkgeluk. Download dan hieronder ons gratis E-Book: Optimaliseer jouw werkgeluk met de werkgelukformule.