Wendy Riksen

Ik ben energiek, veelzijdigdirect en eerlijk. Dat zijn de woorden die mij typeren. Als trainingsacteur word ik blij als mensen nieuwe inzichten krijgen tijdens een training. Dat ze inzien dat ze bepaald gedrag niet perse hoeven los te laten, maar dingen ook anders kunnen beetpakken/inzetten. Samen lachen om de rare gewoontes die we uiteindelijk allemaal hebben en kijken hoe je die het beste kan ombuigen zonder je ware ‘ik’ te verliezen in een gesprek.

Mijn achtergrond

Ik kom uit een middenstandsgezin, waarbij mijn moeder niet werkte. 1 ding zei ze altijd tegen me en dat was dat ik als vrouw moest zorgen dat ik op eigen benen kon staan. Dat als je iets wilde bereiken je er hard voor moest werken. Dat is wat ik ook altijd gedaan heb. Vanaf mijn middelbare school had ik een flinke portie ambitie en zag ik mezelf als hotelmanager de wereld rondreizen. Dat liep uiteindelijk anders, want ik veranderde circa elke 2 jaar van baan en branche. Mijn ambitie om verder te komen voerde de ondertoon en bracht mij waar ik heen wilde gaan op dat moment. Geduld was en is niet mijn grootste talent. Ik houd van dynamiek en verandering. Inmiddels ouder en ook moeder van 2 dochters , sta ik anders in het leven. Met de kennis die ik nu heb opgedaan door vallen en opstaan en het (trainings)acteren weet ik dat mijn loopbaan anders gelopen was als ik die kennis toen had gehad. Dat zit hem vooral in de dynamiek, chemie en communicatie tussen mensen. Ik wist toen niet dat wat er zich ‘onder de tafel’ afspeelde eigenlijk bepalender is dan ‘boven de tafel’. Dat je met alleen heel hard werken minder ver komt, dan als je ook oog hebt voor de gehele non- verbale en emotionele kant van de ander. Het mooiste cadeau wat ik mezelf gegeven heb, is mezelf kwetsbaar durven opstellen t.o.v. de ander. Dat brengt veel moois.

Mijn missie

Mijn drijfveer is om mensen verder te brengen in hun ontwikkeling en kracht. Ze die inzichten en handvaten te geven waardoor ‘ het kwartje’ valt. Door te laten zien dat je soms bijvoorbeeld beter dingen anders kunt aanpakken i.p.v. los te laten of door te gaan tot je je gelijk hebt behaald.

Ik streef naar het geven van glasheldere feedback op zowel het verbale maar vooral op het non-verbale gedrag, op een constructieve manier waar je als deelnemer echt wat aan hebt.

Mijn talent

Ik ben een duizendpoot en kan op veel gebieden tegelijk schakelen en snelle inschattingen maken hoe dingen in elkaar steken. Ik probeer praktische oplossingen te vinden voor zowel alledaagse als niet alledaagse problemen. Als rechtsom niet werkt dan schakel ik snel over naar links. Dat neem ik mee in de rollenspellen met de deelnemers. Ik vind het belangrijk dat een deelnemer op zijn gemak is, zodat die het beste tot zijn recht komt. Ik probeer een ‘klik’ met hem of haar te vinden. Ik inventariseer wat de persoonlijke wensen zijn van de deelnemers bij een gesprek. Wat wil je er voor je zelf uithalen naast de bepaalde vaardigheden die er op dat moment getraind worden.

Tenslotte streef ik ernaar om een fijne ‘werkomgeving’ te creëren i.s.m. de trainer. Daarbij hecht ik veel waarde aan betrokkenheid, zorg en respect voor elkaar, zodat iedereen tot zijn recht komt.

CV

Klik hier