06 jan 2017

Hoe gaaf is het om met een megafoon op de Zuidas alle Young Professionals een werkgelukkig 2017 toe te wensen?

Wij deden het namens Bureau YOP! En met succes!

Het leek ons namelijk leuk om zelf uit onze comfort zone te stappen, iets wat wij ook van onze deelnemers vragen. Dus waarom wij niet?! Het slechte weer kregen we erbij cadeau. Er was zoveel wind dat onze YOP banner helaas niet bleef staan. Gelukkig bleven wij zelf wel overeind!

We ontmoetten drie soorten mensen, namelijk:

  1. De mensen die dachten F…Y..
  2. De mensen die dan toch maar sociaal wenselijk bleven staan
  3. De mensen die dachten ”Wow cool!”

Werkgeluk op de Zuidas

Onze insteek was om zoveel mogelijk Young Professionals te vragen naar hoe ze hun werkgeluk beoordelen op de Zuidas. Binnen korte tijd kregen we veel inzicht in hoe hoog het werkgeluk wordt ervaren op de Zuidas. Namelijk een ruime 7, bijna een 8 op een schaal van 1 tot 10. Wij waren positief verrast!

Werkgeluk wenskaarten

Daarnaast kregen de Young Professionals een wenskaart met de vraag: ”Wat is voor jou werkgeluk”? Deze mochten ze voor zichzelf invullen, zodat wij deze wenskaarten gedurende het jaar aan hen terug posten als een goede reminder.
Hieronder een greep uit alle wensen die Young Professionals op de Zuidas zichzelf toewensen voor 2017: doorgroeimogelijkheden, uitdagende projecten, meer inhoudelijk werk, betere balans, minder stress, meer waardering, vrijheid, uitdaging, plezier, verantwoordelijkheid, goed contact met collega’s en persoonlijke ontwikkeling.

De schaduwzijde

We vroegen de Young Professionals ook naar de schaduwkant van hun werk. Wat ervaren Young Professionals aan de Zuidas als de minder mooie kant van hun werk? Dit is wat we terugkregen: hoge verwachtingen, druk, stress, vermoeidheidsklachten, te veel hiërarchie, slechte privé/werk balans en het werk is nooit af.

Onze werkgelukwens voor YOP op de Zuidas

Kijk mee 🙂

YOP, dank je wel voor je hulp en openheid! Je wenskaart komt naar je toe ergens in 2017!

Mocht je professioneel begeleid willen worden naar meer werkgeluk, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder. Graag tot ziens in 2017!